Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
Will I get travelling expenses? http://smallplanetgroup.com/psychology-dissertation-writing-services/ beginner components of a scientific research paper nuclear bounce Three Kenyan commandos were killed in Monday’s battle to take back the mall. Kenyan Interior Secretary Joseph Ole Lenku said two terrorists were killed in skirmishes Monday. He said a total of three jihadists had been killed.
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Tribunalul Bucureşti reia luni procesul în care Shimon Naor cere amânarea executării pedepsei
07-01-2008 09:35:59

Tribunalul Bucureşti reia luni judecarea cererii formulate de Shimon Naor de amânarea, pe motiv de boală, a executării pedepsei de 11 ani de închisoare la care a fost condamnat definitiv în 2006 pentru trafic de arme.

La ultimul termen, din 10 decembrie, cauza a fost amânată din cauza lipsei de apărare a lui Naor, avocatul său, Andrei Cernat, neputând fi prezent la proces. Potrivit avocatului, până în prezent la dosar nu au ajuns de la autorităţile israeliene rezultatele comisii rogatorii care are ca sarcină să stabilească dacă Shimon Naor poate executa pedeapsa cu închisoarea.

"S-au demarat procedurile de realizare a unei comisii rogatorii pentru a se constata de către autorităţile medicale competente boala de care suferă clientul nostru, însă nu s-a primit un răspuns definitiv din partea autorităţilor israeliene. Noi am depus la dosar documente originale prin care arătăm că Shimon Naor suferă de SIDA şi de o boală derivată care-i afectează oasele. Din acest motiv, el nici nu se poate deplasa şi nici nu poate executa pedeapsa. Autorităţile israeliene au cerut mai multe lămuriri întrucât se făcuseră o confuzie între dosare, acestea le-au fost comunicate şi acum aşteptăm răspunsul la comisia rogatorie", a declarat duminică, pentru NewsIn, avocatul lui Naor din acest dosar, Andrei Cernat.

Shimon Naor, care în prezent este fugit în Israel, a înregistrat prin avocatul său, în mai 2006, la Tribunalul Bucureşti o cerere de amânare a executării pedepsei la care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Casaţie (ÎCCJ).

Avocatul său, Andrei Cernat, a declarat pentru NewsIn că, în urma sentinţei definitive a ÎCCJ din 2006, clientul său are de executat 11 de ani de închisoare.

Shimon Naor, cunoscut în evidenţele autorităţilor române şi sub numele de Simon Herşcovici, a fost judecat într-un dosar privind derularea, în perioada noiembrie 1998 - august 1999, unor operaţiuni de export de arme şi muniţii către ţări supuse embargoului internaţional.

Alături de el au fost condamnaţi pentru fals şi complicitate Jeni Măntescu, Ion Menciu şi cetăţeanul moldovean Ion Busuioc.

Shimon Naor a fost acuzat că, în calitate de reprezentant al firmei „Orient Energy Agencies & Services Ltd“ din Israel, a falsificat documentele referitoare la destinaţia reală a transporturilor (Nigeria şi Eritreea), pentru a obţine de la autorităţile române licenţe de export pentru armament şi muniţie.

Ion Menciu - director general al companiei aeriene „Acvila Air Romanian Carrier“, Ion Busuioc - reprezentantul firmei „Loratel Trading Ltd“ din Limasol-Cipru şi Jeni Măntescu, director al reprezentanţei din România a firmei „Orient Energy Agencies & Services Ltd“, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la contrabandă, fals şi complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Shimon Naor a fost arestat în august 1999, dar a fost eliberat câteva luni mai târziu din motive procedurale, iar ulterior a reuşit să fugă din România.

Menciu a fost arestat şi el, tot în august 1999, însă la scurt timp după aceea a fost pus în libertate şi, de asemenea, şi-a pierdut urma, fiind dat în urmărire generală abia în martie 2006.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat extrădarea lui Jeni Măntescu, pe 8 noiembrie 2006, ea fiind căutată prin Interpol după ce a fost condamnată pentru infracţiuni de fals şi pentru complicitate la contrabandă, în procesul traficantului de arme Shimon Naor. Măntescu a fost descoperită de Interpol în Liban, la Beirut. Pe numele ei, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei, după ce fusese condamnată definitiv la şase ani de închisoare, pentru fals, uz de fals şi complicitate la contrabandă. Jeni Măntescu era dată în urmărire internaţională din aprilie 2006.

După ce a fost extrădată, Măntescu a formulat şi o cerere de revizuire a pedepsei care i-a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti. Deşi a formulat recurs, aceasta s-a răzgândit şi şi-a retras recursul de la Înalta Curte de Casaţie încă de la primul termen.

Ion Busuioc, cetăţean moldovean, un alt membru al grupării conduse de cetăţeanul israelian Shimon Naor a fost reţinut pe 24 august 2007, în Bucureşti, bărbatul fiind condamnat definitiv pentru trafic internaţional de arme.


 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat în august retragerea de către Jeni Măntescu a cererii de reviziure a hotărârii prin care a fost condamnată la 6 ani cu executare în dosarul lui Shimon Naor, traficant de arme care a dispărut din ţară, a transmis joi Newsin, Biroul de presă al Curţii Supreme.

Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 26 iunie un apel al lui Măntescu, aflată în arest, care a susţinut, printr-o cerere de reviziure, că nu se face vinovată de infracţiunile pentru care a fost condamnată. Ea a mai spus că trebuie să aducă la cunoştinţa judecătorilor fapte şi împrejurări ce nu ar fi fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi că ar mai avea câţiva martori în apărare.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME