Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
Photography https://www.tinyhanger.com/store/little-girl-bottoms sally refuse kamagra use by date shelter announcement Asked if the bid price could be reduced, Watsa said he didn't expect that to happen unless the review of BlackBerry produced negative surprises. He said Fairfax had never changed the terms of a deal in 28 years.
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Curtea de Apel Braşov a amânat pentru marţi cererea de eliberare a poliţistului Cioacă
29-01-2008 09:07:29

Judecătorii Curţii de Apel Braşov au amânat, luni, pentru marţi la prânz, verdictul în ceea ce priveşte cererea avocatului lui Cristian Cioacă de eliberare sub control judiciar, pentru că dosarul nu a ajuns la timp de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, transmite corespondentul NewsIn.

Poliţistul a fost arestat preventiv în dosarul accesării neautorizate a e-mail-urilor avocatei Elodia Ghinescu, soţia lui, dată dispărută. Avocatul acestuia a înaintat o cerere de eliberare sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit joia trecută arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă, pentru 29 de zile. Cristian Cioacă se află în arestul IPJ Braşov de patru zile.

Curtea Supremă a decis joi arestarea preventivă a poliţistului Cristian Cioacă pe 29 zile acuzat de procurorii DIICOT că ar fi accesat, fără drept, emailul soţiei sale, Elodia Ghinescu, dată dispărută.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a discutat pe 17 ianuarie recursul DIICOT  la decizia Curţii de Apel Braşov de a respinge propunerea de arestare preventivă a poliţistului Cristian Cioacă şi a lui Niţu Marin Adrian.

Procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Braşov, au dispus, la data de 15 ianuarie 2008, începerea urmăririi penale în cauza constituită ca urmare a plângerilor formulate de familia avocatei dispărute din Braşov şi a Baroului de Avocaţi din Braşov,  faţă de Constantin Cristian Cioacă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la acces fără drept la sisteme informatice, instigare la restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi instigare la transferul neautorizat de date informatice, fapte aflate în concurs real; precum şi faţă de Marius Sebastian Breazu şi Marin Adrian Niţu pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi  transfer neautorizat de date informatice, fapte aflate, de asemenea, în concurs real.

Prin ordonanţe emise de procuror, la aceeaşi dată, au fost  dispuse punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a învinuiţilor Constantin Cristian Cioacă şi Marin Adrian Niţu, în sarcina cărora s-au reţinut faptele penale sus-menţionate.

Din actele de urmărire penală a reieşit că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în luna septembrie 2007, inculpatul Constantin Cristian Cioacă i-a determinat pe învinuitul Marius Sebastian Breazu şi pe inculpatul Marin Adrian Niţu să acceseze fără drept sisteme informatice prin înlăturarea parolelor de acces, în scopul obţinerii conţinutului mesajelor de poştă electronică destinate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena. De asemenea,  i-a determinat pe aceştia să restricţioneze fără drept accesul la adresele de e-mail respective şi să transfere neautorizat date dintr-un sistem informatic. 

Procuroruii susţin că, în fapt, în data de 02.09.2007, înainte de sesizarea poliţiei cu privire la „dispariţia” soţiei, inculpatul Constantin Cristian Cioacă însoţit de învinuitul Marius Sebastian Breazu (ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Braşov) s-au deplasat la Cabinetul de Avocatură „Ghinescu Elodia” din municipiul Braşov şi au accesat fără drept laptopul utilizat în mod exclusiv de către avocată.

Accesul ilegal la sistemul informatic a fost realizat de către Marius Sebastian Breazu la solicitarea şi îndemnul lui Cioacă Constantin-Cristian, prin utilizarea frauduloasă a parolei de autentificare, în scopul obţinerii conţinutului mesajelor e-mail adresate avocatei Ghinescu Elodia-Marilena.

Datele informatice obţinute, prin accesul fără drept, au fost transferate neautorizat din laptop pe „memory stick-ul” aparţinându-i învinuitului Marius Sebastian Breazu, după verificarea conţinutului corespondenţei electronice acesta aplicând o  nouă parolă de acces la adresa de poştă electronică.

La data de 11.09.2007, inculpatul Constantin Cristian Cioacă a predat organelor de poliţie o unitate PC deţinută la locuinţa proprie, iar în data de 13.09.2007, de la cabinetul avocatei Ghinescu Elodia-Marilena s-a ridicat un laptop, pentru care  anchetatorii au dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice informatice asupra celor două sisteme, al cărei raport confirmă realizarea accesului neautorizat la sisteme informatice, restricţionarea accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice în cursul zilei de 02.09.2007.

În data de 22.09.2007, învinuitul Marius Sebastian Breazu, la solicitarea expresă a inculpatului Constantin Cristian Cioacă, a transmis conţinutul mesajelor tip e-mail de pe „memory stick-ul” său la adresa de e-mail aparţinând surorii inculpatului.

În data de 24.09.2007, urmare solicitărilor şi îndemnurilor lui Constantin Cristian Cioacă, inculpatul Marin Adrian Niţu a accesat fără drept adresa de e-mail identificată în conţinutul mesajelor electronice rămase la adresa avocatei Ghinescu Elodia-Marilena, în scopul obţinerii de date informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate, utilizând fraudulos parola de autentificare.   După realizarea accesului, a schimbat parola contului email şi a transferat  datele informatice conţinând corespondenţa electronică a avocatei către sora lui Constantin Cristian Cioacă. La îndemnul acestuia, acelaşi inculpat a transferat datele şi către alte persoane, aplicând şi o nouă parolă de acces.

Pentru activităţile infracţionale desfăşurate, Cioacă Constantin-Cristian i-a remis inculpatului Marin Adrian Niţu echivalentul în lei al sumei de 3.000 USD (8.000 lei)  într-un cont bancar aparţinând prietenei acestuia.
În perioada imediat următoare corespondenţa electronică a avocatei Ghinescu Elodia-Marilena a fost publică.

Tot în data de 15 ianuarie 2008, procurorii DIICOT de la birourile teritoriale Braşov, Ploieşti şi Piteşti, împreună cu poliţişti de la Brigada de Crimă Organizată au efectuat, concomitent, percheziţii la domiciliile învinuitului Marius Sebastian Breazu şi inculpatului Constantin Cristian Cioacă, precum şi al surorii acestuia din urmă.

Trebuie precizat faptul că inculpatul Constantin Cristian Cioacă a fost citat de procurori pentru data de 15 ianuarie 2008, însă a refuzat să se prezinte la audieri, încheindu-se în acest sens 2 procese verbale. Inculpatul s-a prezentat în faţa anchetatorilor abia în cursul serii. De asemenea, învinuitul a formulat plângere împotriva ordonanţei de reţinere emisă pe numele său, dar aceasta i-a fost respinsă.

În instrumentarea prezentei cauze penale, procurorii DIICOT au colaborat cu Serviciul Român de Informaţii. Procurorii au solicitat instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de inculpaţii Constantin Cristian Cioacă şi Marin Adrian Niţu.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME