Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
I'm a trainee http://www.onlysevenleft.nl/blog/shows/ manoeuvre improved where can i buy fluoxetine intentional coach "KKR is a best-in-class financial sponsor and its industrials team has a proven track record of quickly deleveraging other companies like Capsugel and Capital Safety. Gardner Denver is very large and very well diversified and the markets began to stabilize as we marketed the loan and bond," Dillon said.
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Mischie a fost audiat ca martor într-un dosar în care DNA cercetează achiziţii ale Romsilva
29-02-2008 14:05:56

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost audiat, vineri, de procurorii Secţiei a II-a a DNA, într-un dosar sunt anchetate mai multe achiziţii ale Romsilva.

La ieşirea de la DNA, Mischie a declarat presei că a fost întrebat de procurori despre fostul prefect PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu, şi despre utilizarea de către acesta din urmă a unor utilaje. "Am fost chemat ca martor. Procurorul m-a rugat să-i fac o caracterizare lui Mugurel Surupăceanu, fost prefect PSD de Gorj. M-au întrebat şi despre nişte utilaje folosite de acesta", a declarat Mischie.

Până în acest moment, procurorul de caz nu a început urmărirea penală împotriva niciunei persoane implicate în dosar. Potrivit unor surse juridice, în dosarul în care Mischie a dat vineri declaraţii, în calitate de martor, procurorii DNA anchetează achziţionarea de către Romsilva a unor utilaje la preţuri supraevaluate. Înainte de a fi cumpărate de Romsilva, potrivit aceloraşi surse, aceste utilaje au trecut şi pe la unele firme din Gorj.

Procurorii au mai trimis în instanţă două dosare privind modul în care se făceau achiziţii la Romsilva.

Pe de altă parte, Fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Nicolae Mischie, a mai fost în atenţia DNA. El a fost condamnat, pe 7 decembrie 2007 la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Sentinţa a fost pronunţată de o instanţă de judecată a Tribunalului Gorj care-l obligă pe Mischie să-i achite denunţătorului său, Clement Mocanu, suma de 4,5 miliarde de lei vechi, reprezentând contravaloarea lucrărilor efectuate la casele sale, precum şi achitarea expertizelor din acest dosar, a căror valoare depăşeşte 600 de milioane de lei vechi.

Nicolae Mischie nu a fost prezent la Tribunalul Gorj pentru a urmări pronunţarea sentinţei în dosarul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie. După pronunţarea sentinţei, Sanda Mischie a declarat că pedeapsa primită de soţul ei este rezultatul unei campanii negative duse de mass-media. Avocatul lui Nicolae Mischie, Petre Andrei, a pledat în continuare pentru nevinovăţia clientului său şi susţine că în afară de denunţul lui Clement Mocanu, nu există nicio probă la dosar care să conducă la condamnare. Sentinţa de condamnare la închisoare putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie începând cu anul 2004 pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Procurorii anticorupţie au început ancheta după ce omul de afaceri Clement Mocanu s-a denunţat la DNA, menţionând că, în perioada în care a fost în funcţii de conducere, Mischie i-a cerut să îi renoveze vilele sale şi să i le mobileze pentru a-i asigura contracte cu instituţii publice şi pentru a-l scăpa de controalele fiscului.

Procurorii DNA au pledat la ultimul termen din dosar pentru condamnarea la închisoare a lui Mischie şi pentru aplicarea unui spor de pedeapsă, aceştia solicitând instanţei să aibă în vedere recenta condamnare de un an cu suspendare în dosarul armei de vânătoare introduse ilegal în ţară.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME