Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
rexGs6 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
ÎCCJ reia cauza în care Adrian Năstase contestă scoaterea de sub urmărire penală a lui Ioan Păun
06-03-2008 14:13:19

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a fixat, pentru 20 martie, primul termen al rejudecării plângerii formulate de Adrian şi Dana Năstase împotriva soluţiei procurorilor DNA de scoatere de sub urmărire penală în dosarul Zambaccian a consulului Ioan Păun, care are doar calitatea de martor.

Procesul se va relua după ce Completul de 9 judecători al instanţei supreme a admis pe 17 septembrie 2007, recursul lui Adrian Năstase împotriva rezoluţiei procurorilor prin care Ioan Păun a primit SUP în dosarul Zambaccian şi a trimis plângerea la un complet de trei magistraţi.

“La primul termen am putea amâna cauza întrucât, pe 24 martie, Completul de 9 judecători discută recursul DNA la decizia de restituire a dosarului la parchet. Dacă restituirea va rămâne definitivă atunci plângerea noastră nu mai are obiect”, a declarat pentru NewsIn avocatul soţilor Năstase, prof. Gheorghe Diaconescu.

Avocatul soţilor Năstase, Gheroghe Diaconescu, a susţinut că scoaterea lui Păun nu se justifică atâta vreme cât el a avut legătură cu aducerea în ţară a unor bunuri pe care familia Năstase le deţine. Pentru aceste motive Diaconescu a cerut Completului de nouă judecători să admită recursul, să caseze încheierea anterioară şi, prin rejudecare, să desfiinţeze soluţia procurorilor referitoare la Ioan Păun.

Lipsa calităţii procesuale a avocatului şi lipsa unui interes legitim al inculpaţilor Adrian şi Dana Năstase sunt motivele pentru care instanţa supremă a respins plângerea celor doi împotriva soluţiei DNA de scoatere de sub urmărire penală a lui Ioan Păun, martor-cheie în dosarul Zambaccian.

Magistraţii au mai arătat că "nu s-a putut susţine existenţa unui interes legitim în cauză al inculpatului Adrian Năstase, în calitatea de persoană vătămată, ale cărei interese au fost vătămate prin soluţia dispusă de parchet faţă de învinuitul Ioan Păun". Magistraţii Înaltei Curţi mai arată că nu există nicio legătură între infracţiunile ce au făcut obiectul trimiterii în judecată a inculpatului Adrian Năstase şi cele pentru care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Ioan Păun.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins pe 26 aprilie 2007, ca inadmisibilă, plângerea soţilor Dana şi Adrian Năstase împotriva deciziei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de scoatere de sub urmărire penală a lui Ioan Păun, fost consul al României la Beijing, considerat martor-cheie din dosarul Zambaccian.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME