Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
Will I get travelling expenses? http://www.112meerlanden.nl/nizagara-50-mg.pdf place nizagara gold 120 review lighter wall This budget cycle, members of Congress need to take concrete steps to regularly evaluate, condition and hold U.S. security assistance accountable. Before the U.S. opts for a softer approach to the Leahy restrictions, it should opt to think critically about just what kind of capacity is being built – and whether or not any of us, in the U.S., Nigeria or otherwise, will be safer as a result.  
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Procesul sindicaliştilor cu CFR Infrastructură a fost amânat cu două săptămâni
20-03-2008 12:14:18

Tribunalul Bucureşti a amânat, joi, pentru 3 aprilie, procesul prin care Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cere constatarea nelegalităţii grevei de avertisment declanşată în 5 martie de patru confederaţii sindicale, după ce instanţa a constatat lipsa de apărare în cazul unora dintre părţi.

Reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale care au declanşat greva de avertisment din 5 martie trebuie să demonstreze, în faţa instanţei, legalitatea protestului, după ce administraţia CFR Infrastructură i-a dat în judecată în 17 martie.

Liderii sindicali ai celor patru federaţii au declarat miercuri, 19 martie, pentru NewsIn, că administraţia îi suspectează că nu au îndeplinit toate condiţiile legale pentru declanşarea grevei. "Vom face mâine (n.r. - joi) dovada legalităţii grevei, vom prezenta toate semnăturile strânse şi toate documentele, care atestează că am parcurs toţi paşii legali", a spus preşedintele Federaţiei Elcatel, Ionel Socaciu.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor (MT), Septimiu Buzaşu, declara, pe 5 martie, în timpul grevei de avertisment, că autorităţile vor face tot posibilul pentru a declara ilegală greva feroviarilor. Buzaşu declara, la acea dată, că sindicaliştii nu aveau dreptul să intre în grevă, pentru că erau în perioada de negocieri cu MT. Potrivit oficialului MT, legea conflictelor de muncă nu dă dreptul sindicaliştilor să declanşeze grevă, dacă revendicările lor presupun modificarea unei hotărâri de Guvern. În consecinţă, secretarul de stat a spus că MT se va adresa instanţei, iar, în cazul în care greva este declarată ilegală, pagubele vor fi suportate de liderii sindicali.

Circulaţia trenurilor a fost oprită, în toată ţara, pe 5 martie, între orele 7.00 şi 9.00, ca urmare a unei greve de avertisment declanşate de sindicaliştii afiliaţi la patru federaţii sindicale, după ce, în 1 februarie, feroviarii au întrerupt lucrul, spontan, pentru trei ore.

Sindicaliştii din transportul feroviar au început negocierile cu Ministerul Transporturilor şi cu administraţiile companiilor CFR Călători, CFR Marfă şi CFR Infrastructură la sfârşitul lunii ianuarie, când au expirat clauzele referitoare la salarizare din contractele colective de muncă. La o primă întâlnire, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, le-a promis o majorare a salariului minim de la 450 de lei la 500 de lei, din ianuarie, şi la 570 de lei, din mai. La câteva ore după semnarea unui proces verbal cu sindicaliştii, Guvernul a adoptat un memorandum privind salarizarea bugetarilor, în care majorarea acordată feroviarilor era de 8%, respectiv 4%, din aprilie, şi 4% din octombrie.

Negocierile dintre cele două părţi au continuat pe tot parcursul lunii februarie, dar oferta ministerului a rămas aceeaşi. Concomitent, sindicaliştii au înregistrat conflictele la direcţiile de muncă, acesta fiind primul pas către declanşarea legală a grevei generale.

La ultima întâlnire dintre cele două părţi, cu o zi înaintea declanşării grevei de avertisment, secretarul de stat din MT, Barna Tanczos, declara că Guvernul analizează posibilitatea de a oferi feroviarilor două procente în plus la salariu, pe lângă cele 8%, variantă considerată, de asemenea, inacceptabilă de sindicalişti.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME