Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
Whereabouts in are you from? http://yarinareth.net/about/ cost abilify 2mg The game debuted at number 4 in the Chart-Track All-Formats Charts last week, just behind Grand Theft Auto V, FIFA 14 and F1 2013. This is terrific news for Nintendo who has been watching its Wii U console be a victim of suffering sales for the better part of the year.
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Ioana Maria Vlas a declarat pentru Realitatea TV că nu are bani, dar are prieteni "de la pārnaie"
17-04-2008 09:12:28

Ioana Maria Vlas a declarat miercuri, īn cadrul emisiunii "Realitatea Zilei", difuzată de postul Realitatea TV, că regretă perioada īn care s-a aflat īn arest are numai probleme de cānd a ieşit din īnchisoare, că nu are bani, īn schimb are mulţi prieteni "de la pārnaie".

"Vă spun sincer, īmi pare rău după celula de arest, serios vorbesc. De cānd am ieşit, n-am decāt probleme. Acolo era bine, eram hrănită, mi-era cald, mi-era bine, nu-mi cerea nimeni să plătesc una, să plătesc alta, să rezolv asta, să rezolv cealaltă şi nici nu īmi punea nimeni īntrebări, nu indiscrete, ci incomode", a spus Vlas.

Fostul administrator al SOV Invest a precizat că nu are bani şi că nu vrea să ceară pensie. "Nu m-au interesat banii. Eu sunt singură, nu mai am decāt o mamă bătrānă şi oarbă. Īn schimb, am foarte mulţi prieteni de la pārnaie", a mai spus Vlas.

Ea a făcut public faptul că se confruntă cu o serie de probleme, īn special de sănătate. "S-ar putea īntāmpla ca peste un an să nu mă mai văd, la propriu. Este foarte probabil să orbesc", a declarat Vlas īn cadrul emisiunii "Realitatea Zilei".

Ioana Maria Vlas a mai spus că tot ceea ce a făcut, īn ciuda cunoştinţelor pe care le posedă, nu se numeşte "naivitate", ci "singurătate şi dorinţă de a trăi pentru ceva".

Ioana Maria Vlas a fost invitată miercuri seară, la emisiunea "Realitatea Zilei", difuzată de postul Realitatea TV şi moderată de Răzvan Dumitrescu, pentru a discuta despre cele mai importante evenimente ale momentului.

Ioana Maria Vlas, supranumită "mama" FNI, a ieşit din arest pe 7 aprilie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis judecarea ei īn libertate, īn dosarul Fondului Naţional de Acumulare (FNA). Pe parcursul procesului, dar şi după ce a părăsit arestul, Vlas a declarat că nu a fugit din ţară, aşa cum se precizează īn rechizitoriu, şi că nu a fost niciodată citată īn Israel, deşi autorităţile romāne ştiau domiciliul ei de acolo. Ioana Maria Vlas a adăugat că s-a predat singură autorităţilor şi că este nevinovată, susţinānd īn acelaşi timp că durata arestării preventive a fost prea mare.

De asemenea, Vlas a cerut insistent audierea īn dosarul FNA a lui Sorin Ovidiu Vīntu, pe care l-a acuzat că este vinovat de prăbuşirea FNI şi FNA. "Pānă īn mai 2000, am fost numai o imagine, toate acţiunile au fost controlate de Vīntu, prin intermediul prepuşilor săi", a declarat Vlas. Ea a povestit cum, īn urma unei ştiri apărute īntr-un ziar din Cluj, īn mai 2000, potrivit căreia se schimba formula de evaluare a acţiunilor necotate, investitorii  FNI din toată ţara au īnceput să răscumpere unităţi de fond. Din cauză că acestea fuseseră supraevaluate, la FNI nu mai erau bani suficienţi pentru răscumpărare şi, īn consecinţă, "mari sume de bani au fost transferate din FNA īn FNI", ceea ce a dus la prăbuşirea ambelor fonduri.

Ioana Maria Vlas a mai spus că numărul mare al păgubiţilor care īşi cer, īn prezent, drepturile prin instanţe, este generat de confuziile făcute īn legătură cu obiectul fondurilor. "Mulţi oameni s-au īnşelat, au confundat FNI cu FNA, nimeni nu le-a explicat cum stau lucrurile şi de accea avem azi 13.000 de păgubiţi". Ea a explicat că FNA era proiectat pe termen lung, ca un fond de pensii private sau de asigurări.

Ioana Maria Vlas, fost administrator al firmei lui Vīntu, SOV Invest, şi implicit al celor două fonduri, a mai declarat că a vrut să demisioneze după ce 10 miliarde de lei au fost investiţi īn FNA, iar la o săptămānă au fost scoşi 12 miliarde, dar că Vāntu a considerat că demisia ei ar fi o "lovitură de imagine pentru fond" şi i-a propus să pretindă că este bolnavă şi să plece din ţară. "Am acceptat să pretind că sunt bolnavă, dar eu mi-am dat demisia. Demisia există, dar a dispărut, ca de altfel tot ce ţine de FNI, evidenţă contabilă, documente, tot", a precizat Vlas.

Īn dosarul FNA, Ioana Maria Vlas este acuzată de īnşelăciune pentru că, īn calitate de preşedinte al SC SOV Invest, īn perioadele 1 aprilie - 1 decembrie 1999 şi 1 martie - 20 aprilie 2000, ar fi indus şi menţinut īn eroare 13.200 de investitori la FNA, cărora le-ar fi pricinuit o pagubă de peste 25 de miliarde de lei. Vlas ar fi redactat şi semnat, īn intervalele de timp de mai sus, 28 de raportări fictive referitoare la valoarea unităţii de fond, pe care le-ar fi comunicat Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi le-ar fi adus la cunoştinţă investitorilor, prin mass-media.

Tribunalul Bucureşti a hotărāt, īn 23 martie 2006, condamnarea Ioanei Maria Vlas la şapte ani de īnchisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei.

Din acest caz aflat pe rolul instanţei a fost disjunsă, īn iunie 2004, partea cunoscută sub numele Banca Agricolă şi privindu-l pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vāntu, parte ce a fost trimisă spre completare la Parchetul General. Procurorul de caz de la DIICOT, la rāndul său, şi-a declinat competenţa īn favoarea DNA, īn 15 ianuarie 2007.

FNA a fost īnfiinţat de SOV Invest la īnceputul lui 1999 şi s-a prăbuşit o dată cu Fondul Naţional de Investiţii (FNI), īn mai 2000.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME