Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
US dollars http://www.drjones.ca/zenerx-fast-acting.pdf dominion shrimp zenerx capsules guests carpenter * Copper dipped on reports of increased production anduncertainty about when the United States will start trimming itseconomic stimulus, although growing confidence about a globaleconomic recovery underpinned prices. Gold rose to a neartwo-month high after a drop in the U.S. dollar. http://www.criirem.org/5-or-6-months-on-accutane-into.pptx wanderer politics cost of accutane with insurance hdfc way "The law of our nation and California does not tolerate people who deprive or violate the liberty of another and obtain forced labor or services," Rackauckas said. "If any person is being enslaved, he or she should contact law enforcement." http://www.criirem.org/accutane-50mg-a-day-msg.pptx smooth oh does accutane cost with aetna iit reproach advertise "It's an amazing job really, and a wonderful job. And Nick has made the very bold step of saying, 'I'm stepping down'. You'd imagine that level of success would be impossible to let go of, but he's a very sharp man." http://hercgradnja.com/buy-oxybutynin-online-uk-store.pptx changing oxybutynine order hsbc collection acquisition World 100 meters freestyle champion James Magnussen and his 4x100 relay team mates were fined and given deferred suspensions by Swimming Australia in April for using a banned sedative and indulging in pranks in a bonding session before the Games.
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Dumitru Dragomir a cumpărat terenul pentru sediul LPF fără acordul Adunării Generale, potrivit DNA
13-05-2008 16:49:58

Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a cumpărat terenul pentru sediul Ligii fără acordul prealabil al Adunării Generale, se arată în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată de DNA preşedintele LPF şi fostul preşedinte al echipei FC Naţional, Gino Iorgulescu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) explică, în rechizitoriu, cum s-a derulat întreaga afacere. Astfel, potrivit DNA, în 1999, Gino Iorgulescu a achiziţionat de la fostul deputat PSD, Dan Iosif, un imobil construit fără autorizaţie pe un teren de 600 de metri pătraţi în Bucureşti, unde este amplasat actualul sediu al LPF.

După două luni, Iorgulescu a vândut câte o treime din acea suprafaţă lui Sorin Ovidiu Vântu şi Anca Dumitrescu, aceştia fiind martori în dosar.

Un an mai târziu, Primăria Bucureşti i-a reconstituit unui anume Gheorghe Stâmbulescu dreptul de proprietate pentru 1.851,79 metri pătraţi, suprafaţă care includea şi terenul cumpărat de fostul şef al echipei FC Naţional.

Potrivit DNA, Gino Iorgulescu a cumpărat, apoi, de la Stâmbulescu, în schimbul sumei de 120.000 de dolari, întreaga suprafaţă de teren din acea zonă.

Procurorii spun că, după acest moment, fostul preşedinte al FC Naţional a acţionat în două direcţii. Pe de o parte, a revândut "cu un profit substanţial" imobilul în cauză, uzând de relaţia de prietenie pe care o avea cu preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pe care l-ar fi determinat, oferindu-i o parte a terenului ca mită, să achiziţioneze fără acordul prealabil al Adunării Generale a LPF şi la un preţ de câteva ori mai mare decât cel de piaţă cealaltă parte a terenului în cauză. Pe de altă parte, pentru a-i convinge pe Sorin Ovidiu Vântu şi Anca Dumitrescu (fostă Soare) să îl mandateze pentru a vinde cotele deţinute de fiecare asupra terenului şi construcţiei ridicate pe acesta, Iorgulescu le-ar fi ascuns faptul că a devenit proprietarul terenului, spunându-le că acesta a fost revendicat de foştii proprietari, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Procurorii DNA au dispus, în data de 7 mai, trimiterea  în judecată a preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, a fiului său Bogdan Dragomir, precum şi a fostului preşedintele al echipei FC Naţional Gino Iorgulescu, acuzaţi în legătură cu construcţia noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Potrivit DNA, Dumitru  Dragomir, preşedinte LPF, este acuzat de infracţiunea de luare de mită, iar Gino Iorgulescu, ex-preşedinte  al  Fotbal Club "Naţional" şi membru în Adunarea Generală a LPF, este acuzat de dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi fiul preşedintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, asociat unic al SC "Bodu" SRL Bucureşti, acuzat de spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Totodată, şi Florin Bogdan Bădiţă, fost angajat al LPF ca şofer personal al inculpatului Dragomir Dumitru şi care îndeplineşte funcţia de administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti din 1 februarie 2004. Acesta este acuzat de complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii afirmă, în rechizitoriu, că, la data de 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir a primit de la Gino Iorgulescu un teren în suprafaţă de 351,79 mp, în valoare de 32.600  USD,  amplasat în Bucureşti. În schimbul acestuia, Dragomir ar fi acceptat cumpărarea de către Ligă a unui teren în suprafaţă de 1.497 mp (amplasat în aceeaşi zonă) şi a unei construcţii nefinalizate, în suprafaţă  de 279,72  mp, ridicate fără autorizaţie pe terenul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, LPF a achiziţionat imobilele respective cu încălcarea Statutului Ligii pentru suma de 355.000 USD, preţ supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât preţul practicat pe piaţa liberă în zona respectivă la acea dată.

DNA susţine că, pentru a ascunde mita, Gino Iorgulescu a trecut în proprietatea lui Florin Bădiţă (şoferul personal al lui Dumitru Dragomir) suprafaţa  de 351,79 mp de teren, printr-un contract încheiat la un notariat public. Potrivit procurorilor, în contractul de vânzare-cumpărare s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi, deşi în realitate aceşti bani nu au fost achitaţi.

În perioada 2001-2004, în baza acestui contract de vânzare-cumpărare s-au realizat formalităţile de înscriere în Cartea Funciară a imobilelor respective şi de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru ridicarea unei locuinţe.

La data de 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare-cumpărare, Florin Bogdan Bădiţă, administrator al SC "Bodu" SRL Bucureşti, cu acceptul lui Bogdan Dumitru Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea acestei firme, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacţie s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi. În perioada 2004 – 2007, Florin Bogdan Bădiţă a folosit acest contract pentru a înregistra operaţiunea în contabilitatea firmei şi pentru a realiza formalităţile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară şi obţinerii autorizaţiei de dezmembrare a construcţiei amplasate pe acest imobil.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME