Home Bancuri Adauga o firma TV Jocuri Flash Scripturi Stiri Funny momments
Poza Zilei
Poza Zilei
Trimite-ne o poza surprinsa de tine la webmaster@infogen.ro
Asculta LIVE
Radio DEEA Asculta
Radio 21 Asculta
Europa FM Asculta
PRO FM Asculta
KISS FM Asculta
MIX FM Asculta
Radio SKY Asculta
Radio Total Asculta
Radio ZU Asculta
FUN
ADAUGA UN BANC
I like watching TV http://www.sleepbox.co.uk/buy-xenical-diet-pills-online.pdf prayer approximately where can i buy xenical tablets example Shares of Vancouver-based Northern Dynasty have lost morethan half their value so far this year. The stock traded downmore than a third at the open to touch its lowest point sincemid 2003. Anglo was up 1 percent, in line with the sector. (Editing by Mark Potter)
...mai multe
STIRI
Home » Stiri » Justitie
Poliţiştii au renunţat, pentru moment, la proteste, în urma întâlnirii cu preşedintele Băsescu
19-08-2009 13:54:02

Poliţiştii au anunţat că vor suspenda acţiunile de protest până la întâlnirea de duminică de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu reprezentanţii Guvernului, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia.

Potrivit lui Gruia, la întâlnirea de la Cotroceni vor participa zece reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

"Vom căuta să găsim împreună soluţii la întâlnirea de duminică. Vrem să vedem nişte măsuri clare, dar până duminică vom suspenda orice formă de protest sau de pichetare în Capitală şi la nivelul întregii ţări", a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, care a adăugat că din delegaţia guvernului care va participa la întâlnire va face parte şi ministrul Internelor, Dan Nica.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, miercuri, cu poliţiştii care protestează în faţa Guvernului, şeful statului invitând duminică, la Cotroceni, la ora 12.00, zece reprezentanţi pentru a discuta despre problemele din domeniu.

"Hai să ne vedem duminică! Ce delegaţie? Câţi? Să fie reprezentare mai largă", a propus Băsescu. "Dacă sunteţi zece atunci reprezentarea e ca lumea. Deci documentele sunt la Fota, vă aştept duminică la ora... 12.00. Ne vedem la Cotroceni, că în stradă, aici, nu e de vorbit", s-a adresat preşedintele reprezentanţilor poliţiştilor.

Preşedintele a discutat cu reprezentanţi ai poliţiştilor, care i-au reclamat faptul că sunt probleme de finanţare a domeniului în care lucrează. Şeful statului s-a interesat dacă poliţiştii au pierdut din drepturi, răspunzându-i-se care sunt nemulţumirile.

Este a treia zi în care poliţiştii ies în stradă. Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că timp de 5 zile, între 17 şi 21 august, manifestanţii vor picheta, între orele 10-12, în timpul lor liber, principalele instituţii şi sedii ale MAI.

Astfel, luni, au protestat în zona Palatului Cotroceni, la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor. De marţi, protestele s-au mutat la sediul Guvernului.

Liderul SNPPC a declarat că poliţiştii aşteaptă un răspuns clar de la guvernaţi referitor la situaţia financiară şi la drepturile băneşti, precum şi în legătură cu cele 10 zile de concediu fără plată anunţate pentru bugetari. "Am ajuns în situaţia în care ne plătim şi combustibilul pentru intervenţii şi facem dosare cu bani de acasă. Dacă ne trimit în concediu fără plată, va fi dezastru, în condiţiile în care suntem deja în lipsă de oameni", a spus Gruia. Liderul sindical este nemulţumit că nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru alte drepturi băneşti prevăzute de lege.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, s-a întâlnit pe 4 august cu sindicaliştii, declarând că a luat act de problemele sindicaliştilor şi că unele dintre îngrijorările poliţiştilor sunt justificate şi ar putea fi rezolvate pe termen scurt.

"Am avut o întâlnire, i-am ascultat, am luat act de cele prezentate şi de aici încolo vom decide ce urmează", a declarat Iulian Fota pentru NewsIn.

"Problemele oamenilor nu sunt lucruri de neglijat sau de minimalizat. Unele îngrijorări sunt de înţeles, unele sunt îngrijorări pe care toţi le avem şi care ţin de situaţia economică. Sunt lucruri care pot fi rezolvate pe termen mai scurt, printr-un alt tip de management. Lucrurile care ţin de contextul economic se vor ameliora odată cu situaţia economică", a precizat Fota pentru NewsIn.

PROMOTII

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Curs BNR
RECLAME